Koko perheen festivaali

PispalaFolk on rento ja ihmisystävällinen folktapaus Pispalassa, tarkemmin Tahmelan rannassa. Olemme halunneet tuoda kuultavaksenne musiikkia sieltä, täältä ja tuolta! PispaFolkin linja on akustinen, musiikillisesti kahlitsematon ja yllätyksellinen.

Tapahtuma on ilmainen. Ei muuta kuin mukaan vaan joukkoon kirjavaan!

Joka elokuun ensimmäinen sunnuntai (vuodesta 2001 lähtien).

Perinteinen Pispala folklogo on ensimmäisistä folkeista 2000-luvun alkupuolelta. Mainio bluegrasspoppoo Jussi Syren & Groundbreakers esiintyi Tahmelan rannassa ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, vuonna 2002.

Pispala Folk 2023 su 6.8. klo 11 alkaen

Luvassa lämminhenkinen ja aurinkoinen sunnuntai Pispalanharjun kyljessä järvimaisemissa. Rantalavalla ykymmenen orkesteria tai esiintyjää. Luhtaniitty aloittaa ja Asa lopettaa. Väliin mahtuu mm. Nupu, Kormus, Kylänmiehet ja Pekko Käpppi. Folk-Klubit perinteiseen tapaan Vastavirrassa ja Pub Kujakollissa.

Huom! Pispalan Rantafolkien ja Pispala Folk-klubien esiintyjäesittelyt ja youtube-vinkit Folkien fb-sivuilla. Katso » Pispala folk 2023 (fb)

Folk-kahvila ja rantabasaari

Alueella on myynnissä vegaanista ruokaa sekä kädentaitajien tuotteita, kuten käsitöitä, taidetta, koruja, levyjä, kirjoja, hoitoja, erikoisherkkuja, säilykkeitä, kasvimaan satoa ym. Huom! Varaa käteistä. Ei mahdollisuuksia korttipalveluun.

Tahmelan uimaranta omaa ns. eu-statuksen eli on hiekkapohjainen ja sisältää kunnostetut uimahuoneet wc;een.

Paikalle pääsee parhaiten kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä. Lähin pysäkki Tahmelan Liikekeskus (bussi nro 25).

Pispala Folk-klubit

Folkjatkot Vastavirrassa klo 20.30 alkaen.
» Pispala Folk-klubit

Tue Pispalan musiikkiyhdistystä - Pispalan Tähren.

Pispalafolkeilla on myynnissä uusinta painos pari vuotta sitten ilmestyneestä, mutta jo nyt legendaarisesta Pispalan Tähren-lautapelistä. Pelin hinta on 25e. Tuotolla tuetaan folkeja ja muita musiikillisia asioita järjestävän Pispalan musiikkiyhdistyksen toimintaa!

Pispalafolkeilla on myynnissä myös Suomen ensimmäinen saunalaulujen kokoelma-CD ”Lauteilla” !

Tuotannon toteuttivat Pispalan saunayhdistys, Pispalan musiikkiyhdistys ja Kulttuuriyhdistys Sisunartut sen musiikillisen kyläjuhlaperinteen pohjalta, jota Pispalan mäellä on harjoitettu ja harjoitetaan.

Levyllä mukana kaksikymmentä tunnettua artistia. Avausraitana Pispalan musiikkiyhdistyksen Saunarauhan julistus - päätösbiisinä Naiskuoro Telluksen ja Tampereen Ihankaikkisen Kuninkaallisen Tuomiokuoron Tuli miul sauna vastahani.

Mukana myös mm. Heikki Salo, Mikko Alatalo, Jouko Mäki-Lohiluoma, Pekko Käppi, Gilbert K & Kiuas, Vastavirtaorkesteri, Kormus, HauliBros, Rantavahdit, Kielo Kärkkäinen, Suvi Karjula, Eija Ahvo, Katriina Honkanen, Anne-Mari Kivimäki, Ismo Oikarainen, Mirja Korkka, Nastolan Pikkupelimannit, Pispalan Sälli, Kylänmiehet.

Folkien historiaa

Jostakin on aloitettava, ja ensimmäiset folkit toimitettiin kaksikymmentä vuotta sitten, heinäkuussa 2001, pienimuotoisesti ja kokeilevasti, Pispalanharjun kupeessa Tahmelan laakson järvimaisemissa. Avaajana ja viimeisenä esiintyjänä trubaduuri, folkaktiivi Kati Pellinen. Muita esiintyjiä jo ensimmäisessä tapahtumassa oli viitisentoista. Vuosien aikana pidot ovat vain parantuneet, ja välillä aurinkokin paistaa!