PISPALAN MUSIIKKIYHDISTYS RY

Koko perheen festivaali

PispalaFolk on rento ja ihmisystävällinen folktapaus Pispalassa, tarkemmin Tahmelan rannassa. Olemme halunneet tuoda kuultavaksenne musiikkia sieltä, täältä ja tuolta! PispaFolkin linja on akustinen, musiikillisesti kahlitsematon ja yllätyksellinen. Tapahtuma on ilmainen. Ei muuta kuin mukaan vaan joukkoon kirjavaan!

PispalaFolk - 2015 su 2.8. klo 13 - 02

Tahmelan rantalavalla klo 13 - 19

Matti Johannes Koivu, Juho Salmi & Suuri Voima, Dave Lindholm, Hannibal & Hot Heros, Ville Leinonen & Enkelit, Jukka ja Jytämimmit, Jaakko & Jay.
Soitot lähtee klo 13.00. Soittojärjestys yllä olevan mukainen. Keikkasetti noin 30-45 min. Rantapileet päättyy noin klo 19. >> Pispala Folk 2015 juliste

Folk-klubit Pub Kujakollissa ja Vastavirrassa klo 20 - 02

Pub Kujakollin folkjamit (ilmainen).
Kujakollissa folkaillaan jo lauantaina. Lavalle nousee kaksi kiintoisaa orkesteria. Körttiläisyydestä ammentava Kuolema Duo esittää perinteisiä ja vähemmän perinteisiä lauluja rajamailta. Varsinaisena folkpäivänä sunnuntaina iltajameissa tarjolla vahvaa irkkumeininkiä.
La 1.8. klo 21.30
Les Beheraves
Kuolema-duo
Su 2.8. klo 20.00
Ants In The Pants

Vastavirran Folk-klubi klo 21 (liput 4 e).
Saïsba
Senegalilais-suomalainen rytmiorkesteri, jota johtaa laulaja ja lyömäsoittaja Ismaila Sane.
Yslem
Länsisaharalainen räppäri, joka on syntynyt pakolaisleireillä Algeriassa Saharan aavikolla. "Aavikon lapsena" tunnetun artistin kappaleissa käsitellään paljon maailmanmenoa siirtolaisuuden, ihmisoikeuksien sekä nuorten näkökulmasta.

Pispala Folkit järjestää Pispalan musiikkiyhdistys ry. Yhteistyössä mukana K-Market Tahmela, Pub Kujakolli, Vastavirta-klubi, Ravintola Pulteri.

PispalaFolkeihin voi osallistua myös Facebookissa >> Liity, kutsu, kommentoi.

Esiintyjäesittelyt

Tahmelan ranta klo. 13-19

Matti Johannes Koivu Pispala Folkit aloittava Matti Johannes Koivu on Hämeenlinnasta kotoisin oleva laulaja ja lauluntekijä, joka muutama vuosi sitten nousi soittolistoille omaperäisillä Irwin Goodman tulkinnoillaan. Muistattehan, sellaisia kuin Ai ai kun nuori ois ja Las Palmas. On sanottu, että Koivun kappaleiden ensitahdeista lähtien kuulija tietää olevansa turvassa ja hyvissä käsissä.

Juho Saari & Suuri Voima Tampereella päämajaansa pitävä Juho Saari & Suuri Voima tunnetaan energisenä keikkäbändinä. Orkesteri on hieman uusiutunut ja mukaan on tullut mm. kaksi saksofonia. Uutta otetta voi maistella äskettäin ilmestyneeltä singleltä Kovin kuollut mies. Orkesterissa soittavat Juho Salmi (laulu, kitara), Tuukka Ahopelto (kitara, laulu), Heikki Ahopelto (kitara, laulu), Anssi Vähäsoini (koskettimet), Aino Heikkonen (alttosaksofoni), Mari Martikainen (tenorisaksofoni), Juha Hauska (basso), Jari Valkonen (rummut).

Dave Lindholm Ralf-Henrik "Dave" Lindholm ei kaiketi esittelyjä kaipaa. Monien pispalatapahtumien vakiovieraan sooloesitykset ovat aina arvaamattomia ja kiintoisia. Tahmelan rantalavalle "Isokynä" Lindholm noussee noin klo 14.30 tienoilla.

Hannibal & Hot Heros Joku Roti Recordsin perustaja Hannibal eli Hannu Stark tunnetaan kantaaottavana rap-taitelijana. Hot Heroes on jazz-trio, joka aikaisemmin toimi nimellä Musta Moottori. Kokoonpanossa soittavat Suomen eturivin freejazzmuusikot Sami Sippola (saksofoni), Ville Rauhala (kontrabasso), Janne Tuomi (rummut). Tältä kokoonpanolta on lupa odottaa jotain seisauttavaa, improvisaation, räpin, laulun ja runouden yhdistelmää.

Ville Leinonen & Enkelit Hieno, omaääninen ja arvaamaton. Näin on luonnehdittu Ville Leinosta. Uuden ISI-albumin myötä Ville on palannut herkän ja vahvan laulelmamusiikin pariin. Albumin toisena tasaveroisena tekijänä oli Pispankadulla asuva Mikko Kuorelahti, joka yhdessä Janne Lastumäen kanssa on Enkelit. Pispalafolkissa kuullaan siis perinteistä Ville Leinosta, mutta jatkossa ehkä jotain muuta, kuten hän eräässä haastattelussa toteaa "Luulisin, että jatkan Ville-linjalla vielä jonkin aikaa, kunnes käännyn kulman taa ja katoan näkyvistä aiemmalle ilmestyen näkyväksi tulevalle"

Jukka ja Jytämimmit Jukka ja Jytämimmit on Keltaisen Talon hedelmä. Näin Aamulehti taannoin hehkutti yhtyettä, jonka kesähitti Jytää vaan on äänitetty Tammelassa sijaitsevan tapahtuma- keskus Keltaisen Talon yläkerrassa. Kokoonpano Jukka Nousiainen (kitara, laulu), Mara Balls (basso), Raaka-Gini (rummut). Tule ja koe, mitä jytääminen merkitsee!

Jaakko & Jay Pispala Folkin rantapileet päättävä duo Jaakko & Jay kutsuvat musiikkiaan hardcore- folkiksi. Akustisella kitaralla ja virvelirummulla operoivan kaksikon intensiivinen koheltaminen ja kahden minuutin molemmin puolin kellotettavat rallit ovat upeaa katsottavaa ja kuultavaa. Kaksikko elää hetkessä, jota keikka ilmentää ehkä parhaiten.

Pub Kujakollin folkjamit klo 20 lähtien

Ants In The Pants Ilona Ala-Leppilampi viulu, laulu ja Lasse Suurkari kitara, banjo, laulu. Yhtye perustettiin keväällä 1997, kun irlantilaisesta musiikista kiinnostuneet Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari löivät soittopelinsä ja kaikki muutkin hynttyynsä samaan keikkabussiin. Ilonan musiikilliset juuret tulivat Vetelistä, Kaustiselta ja klassisesta koulutuksesta, kun taas Lassen banjopeukaloa oli testattu monissa jameissa Helsingin ja Tampereen irkku- baareissa. Kahden musikantin symbioosina syntyi duo, jonka taito, keskinäinen kemia, täyteläinen soundi ja reipas huumori ovat tehneet heistä haluttuja esiintyjiä kaikkialle missä olut kuohuu ja jalka tahtoo vipattaa.

Yhteystiedot ja Pub Kujakollin muu livetarjonta löytyy Kujakollinetistä

Vastavirran PispalaFolk-klubi klo 21.00 alkaen

Saïsba Kyseessä on Piirpaukesta ja Buddha Surfersistä tutun Ismaila Sanén johtama yhtye, joka yhdistelee länsiafrikkalaisia perinteitä afrobeatin, rockin, funkin, jazzin ja latinorytmeihin. Ismaila Sané on sekä lyömäsoittaja, ammattitanssija että laulaja: musiikissa on tanssillinen poljento ja vauhti vie yleisön taatusti mukanaan.

Yhteystiedot ja Vastavirta-klubin muu ohjelmisto löytyy Vastavirta-netistä.

Tahmelan ranta Pispalassa

PispalaFolk-alue sijaitsee Pyhäjärven rannalla Tahmelassa tai Tahmelan Laaksossa, kuten Lauri Viita alueen nimesi käsikirjoittamassaan tv-dokumentissa Nousu Pispalaan.

Rannalla on hyvät uintimahdollisuudet. Alueella myynnissä kasvis-ja pannuruokaa, kahvia ja pullaa sekä makkaraa grillistä. Lapsille pomppulinna. Lisäksi lähellä olevalla Kurpitsatalolla on folk-kahvila, jossa on tarjolla mm. kasvimaiden tuotteita.

Tahmelan rantaan pääset parhaiten julkisilla liikennevälineillä, pyöräillen tai kävellen. Suosittelemme maisemallista kävelyreittiä Pyynikin kautta Pispalan Harjulle ja sieltä alas Pispalanportaita etelään, Pyhäjärven rantaan.

Lähin pysäkki on TKL:n linjan 25 päätepysäkki tai Tahmelan liikekeskus. Katso aikataulut Repa Reittioppaasta.

© Pispalan kirjastotalon tietotupa 17.7.2015.