Tahmelan Vesan vuosi 2023

JALKAPALLOILUN KESÄ 2023

Tahmelan Vesan jalkapalloilun edustusjoukkue pelaa kesällä 2023 Suomen Palloliiton Miesten Kutosen Läntisen sarjan Lohkossa B3.

Kausi alkoi toukokuun alussa kotiottelulla Mäntän Valoa vastaan ja päättyy syyskuun loppupuolella Rantaperkiössä MorDoria vastaan. Lohkossa on joukkueita yhdeksän. Otteluita kertyy kuusitoista.

Lohkon sarjatilanne näytti varsin kinkkiseltä TahVen kannalta vielä elokuun lopulla.

Syyskuussa otteet paranivat sen verran että viimeisestä viidestä ottelusta TahVe voitti yhden (FC Rellu), pelasi Pirkkalan (PJK/2) ja Ilveksen (Ilves/3) kanssa tasan ja hävisi kauden viimeisen, merkityksettömän pelin Rantaperkiössä Kangasalan MorDorille.

Protestin (pelioikeudettomien pelaajien käyttö) jälkeen TahVen peli FC Lasten2-joukkuetta vastaa tuomittiin Tahvelle lukemin 3-0. Pelatun ottelun Tahve oli hävinnyt niukasti 1-2.

Lopullinen sarjatilanne 2023.

Kuudestatoista ottelusta Tahve voitti neljä, pelasi kolme tasuria ja hävisi yhdeksän.

TahVen tehokkain oli Hugo Kukkasniemi kahdeksalla maalilla. Rajaniemen Matti teki viisi. Pelaajarinkiin kuului peräti 27 pelaajaa. Päävalmentajana toimii Kimmo Riepponen (myös Tahmelan Vesan puheenjohtaja) ja joukkueenjohtajana Veli-Matti Luukko.

Tahmelan Vesan tilastot kesäkaudelta 2023 >> Tahmelan Vesa Kutosessa

Syksyllä 2023 Tahmelan Vesan edustusjoukkueet pelaavat sisätiloissa salibandyä ja Futsalia (kausi 2023 - 2024). Vesan nimellä toimii myös jääkiekkojoukkue, joka pelaa harrastesarjatasolla.

Jalkapalloilun rennot syyshöntsyt jatkuvat Tahmelan kentällä (sunnuntaisin klo 13) niin pitkälle kuin kelit antaa myöten.

PISPALAN KARNEVAALIT 2023 - perinteinen jalismatsi

Pispalan 40. Karnevaalit 27.5. 2023 klo 11 - 01.

Perinteinen jalkapallo-ottelu - paikallinen klasiikko Kujakollit vs Vastapallo lauantaina 27.5. klo 14 Tahmelan hiekkatekonurmikentällä.

Vastavirta-klubin futisporukka Vastapallo saavutti viime kesänä pronssia kovatasoisissa Rockfutiksen SM-kisoissa. Joukkue pelaa Tampereen  harrastesarjoissa pitkin kesää.

Kujakollit puolustaa viime vuotista karnevaalipelipokaalia. Vastassa oli juuri Vastapallo. Kolleissa pelaa myös talvella ReiskaHöntsyn MM-kisat voittaneen Tahmelan Vesan pelureita.

Odotettavissa tiukka, karnevaalihenkinen XL-matsi!

Kujakollit voitti lopulta

Vastapallo johti ottelua parhaimmillan jo 3-0, mutta Kujakollit piristyi ja puoliajalla tilanne oli 3-2 Vastapallolle.

Toinen puoliaika oli karnevaalihenkistä tiukkaa vääntöä, tilanteita avautui molemmin puolin ja lopulta Kujakollit oli onnekkaampi. Lopputulos 4-3 Kolleille.

REISKAHÖNTSYN MM-KISAT 2023

Reiskahöntsyn MM-kisat Koulukadun tekojäällä lauantaina ja sunnuntaina 18 - 19.3.2023 klo 10 - 16.

ReiskaHöntsyn 2023 maailmanmestarit joukkuekuvassa.

Mitalijuhlat Kujakollissa

Kaupunkilehti Moro näytti finaalit suorana verkkosivuillaan. Pelin jälkeen ottelua voitiin muistella lähes tuoreeltaan tallenteena. Kuvassa ratkaiseva 2-1 voittomaali on juuri syntynyt Lassi Vänttisen toimesta. Pelaajat onnittelevat toisiaan.

Kaikissa hyvissä gaaloissa huomioidaan joukkueiden arvokkaimpia pelaajia. Kolligaalassa Ili Jokinen palkitsee arvokkailla palautusjuomilla Santamontun kantaviin voimiin kuuluvan Juha Raipalan ja Tahmelan Vesan luottopelaajan, salibandyn edustusjoukkueessakin esiintyvän Vellu Koivusen.

Vielä kerran. ReiskaHöntsyn 2023 mestarit Tahmelan Vesa ja Hockey Cats yhteiskuvassa.

Mistä oli siis kyse

Höntsyt on "lonkalta veretty pelitapahtuma". Reiskaversiossa pelataan jäällä jääkiekkomailalla ja pehmeällä pallolla, jaloissa aidot Reiskat tai Ainot.

Vuodesta 2012 lähtien pelatuissa MM-höntsyissä Pispala on ollut mukana alusta lähtien. Koko tapahtuman ideoi liukkaalle jäälle Jari Niemelän vetämä  FC Pispalan Tohvelisankarit yhdessä tossukauppias Arto Huhtisen ja pelaajalegendojen Ari Hjelmin ja Harri Hollin kanssa.

Reiskakisojen voimahahmot Ari Hjelm, Arto Huhtinen ja Jari Niemelä (2013).

Viime vuosina Pispalaa on edustanut Tahmelan Vesan höntsyporukka.

Kuusinkertainen hopeamitalisti Tahmelan Vesa janoaa mestaruutta. Saas nähdä. Nimittäin äskettäisessä Moron haastattelussa Mattilan Timo tuli paljastaneeksi TahVen taktiikan. "Taktiikkana on pitää palloa ja tehdä maaleja". Haaste on heitetty.

Aamulehden Moro 16.3.2023

Reiskaturnauksessa 2023 on mukana kaksikymmentä joukkuetta. Miehissä 16 ja naisissa 4. Miesten alkuottelut la 18.3. neljässä lohkossa. Lohkossa C pelaavat Tahmelan Vesa, HC Nahkatehdas, Sammaliston Sudet ja Team X.

TahVen otteluohjelma (päivitetty 18.3. klo 20)
Lohko C

La 18.3.2023 Tulokset
klo 11:00 Tahmelan Vesa - Team X 8 - 0
klo 13:30 Tahmelan Vesa - HC Nahkatehdas  4-0
klo 15:30 Sammaliston Sudet - Tahmelan Vesa 1-4
Su 19.3.2023 (päivitetty 19.3. klo 13.50)
Kilpasarjan jatko-ottelut. Lohkovoittajat loppu-otteluun.
Lohko B
Klo 11.30 Tahmelan Vesa - Team LN 4 - 0
Klo 13.00 TaPu - Tahmelan Vesa 1 - 4
Lohko A
klo 11.30 Ikurin Turbiini - Santamonttu 2 - 3 
klo 13.00 Santamonttu - HC Nahkatehdas 5- 0

Klo 15.30 Loppuottelu
Santamonttu - TahVe 1-2

Otteluohjelma kokonaisuudessaan ja päivittyvä tulosseuranta löytyy >> täältä

TahVe Tampereen kaukalopallomestari 2022

Moron haastattelussa TahVen Timo Mattila vaikuttaa kovin itsevarmalta. Sille löytyy kyllä katetta. Kaukalopalloilun höntsyporukka voitti nimittäin Tampereen mestaruuden turnauksessa, joka pelattiin viime vuoden puolella. Osittain samaa porukkaa on mukana myös tohvelisankarijoukkueessa.

TahVen edustusjoukkueet Salibandyssa ja Futsalissa

Tahmelan Vesan itsevarmuudelle Reiskaturnauksessa löytyy katetta toisestakin suunnasta. Joukkueissa on mukana tavallisten "höntsäilijöiden" lisäksi myös eri lajien ammattipelaajia ja jopa maailmanmestareita. Tahvessa usein esimerkiksi salibandyn maailmanmestari Lassi Vänttinen ja ammattikiekkoilija, ex-NHL Vesa Toskala sekä joinakin vuosina ex-KHL Petri Kontiola.

Tahven Futsalporukka pelaa Kolmosdivaritasolla, lohkossa B. Joukkue sijoittui lopullisessa taulukossa kahdeksanneksi.

Tahven salibandyporukka pelaa Nelosdivaritasolla, Sisä-Suomen lohkossa 14 nimellä TahVe II. Ja hyvin pelaakin. Sijoitus on lohkossa toinen. Lohkon pistepörssin kärjessä ovat TahVen Henri Niskala ja Lassi Vänttinen.

ReiskaHöntsyn MM-kisat 2023 >> Turnausinfo ja ottelukaaviot
Tahmelan Vesa 2016 >> Kuvagalleria (Databooks)
Kisatunnelmia 2015 >> Kuvagalleria

Pokaaliloistoa Kujakollissa

Kaksinkertainen maailmanmestari Vellu Koivunen.

© Asko Parkkonen