Pispalan portaat
Pispalan yhdistyksiä ja yhteisöjä

Pispalalaisen kansalaisvaikuttamisen verkosto koostuu useista yhdistyksistä ja osuuskunnista.

Niissä voi tehdä jotain sellaista mitä pitää oikeasti tärkeänä: kannattaa kierrätysaatetta, puolustaa kasvimaita, vaalia hitautta, saunakulttuuria, ylläpitää kotiseutuhenkeä, muistoja, tukea vapaaehtoistyötä. Tai vain olla mukana, osallistua.

Punoa yhdessä olemisen ja ilmaisun haurasta hämähäkin verkkoa.


Ahjolan kannatusyhdistys ry

Yhdistys ylläpitää kansalaisopiston, nuorisotoimen ja päiväkodin toimintaa. Poliittisesti se on sitoutumaton ja uskonnollisesti noudattaa avaraa, suvaitsevaa toimintatapaa.

Kulttuuriosuuskunta Komeetta

Komeetta on tamperelainen osuuskuntamuotoinen viihde- ja kulttuurialan palvelutoimisto.

Kurpitsaliike

Kurpitsaliike r.y:n tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää palstaviljelyharrastusta ja sen harjoittamisen edellytyksiä Tampereella ja erityisesti Pispalassa sekä vaalia muutenkin Pispalan kulttuurimaisemaa.

MLL:n Harjun yhdistys

Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen tarkoitus on toimia alueellaan lasten ja lapsiperheiden edunvalvojana.

Pispalan alueneuvosto (Harjun seurakunta)

Alueneuvosto on Harjun seurakunnan Pispalan kirkkoseudun seurakuntalaisista muodostettu ryhmä, joka toimii linkkinä nk. virallisen tahon ja seurakuntalaisen välillä.

Pispalan asukasyhdistys

Asukasyhdistys toimii kanavana asukkaiden, päättäjien ja viranhaltijoiden välillä asumiseen ja kulttuuriympäristöön liittyvissä asioissa.

Pispalan kirjastoyhdistys

Keskeistä kirjastoyhdistyksen toiminnassa on tukea ja ylläpitää alueen kulttuuri - ja kansalaistoiminnan keskuksena toimivaa Pispalan kirjastotaloa.

Pispalan kulttuuriyhdistys

Pyrkii edesauttamaan mahdollisimman moni-puolisen ja elävän kulttuuririntaman muodostumista ja hyvinvointia Pispalassa. Yhdistys ylläpitää Pispalan nykytaiteen keskusta Hirvikatu 10:ssä.

Pispalan Moreeni r.y.

Pispalan Moreenin toiminta on paljolti samanlaista kuin muillakin kotiseutuyhdistyksillä. Moreeni ottaa kantaa ja pyrkii vaikuttamaan Pispalaa koskeviin asioihin.

Pispalan musiikkiyhdistys r.y.

Musiikkiyhdistys tukee paikallista kulttuuria. Se järjestää konsertteja (mm pispala folk), julkaisee musiikkia ja jakaa stipendejä. Lisäksi tilaamalla saa esiintyjiä sekä vuokrata laitteita ja lavarakennelmia.

Pispalan saunayhdistys r.y. (Rajaportin sauna)

Yhdistys on perustettu vaalimaan yleisten saunojen perinteitä, paitsi säilyttämällä Rajaportin saunamiljöön mahdollisimman alkuperäisenä, myöskin järjestämällä erilaisia saunatapahtumia.

Yhteisö- ja kulttuuritalo Tahmelan Huvila

Tahmelan Huvila aukioloajat:
ma-la klo 11-18 (kirjasto, näyttelyt, kahvio)
su 11-19 (taidebrunssi kaksi kattausta, kahvio)
Arkipyhät kiinni

© Pispalan asukasyhdistys. Päivitetty 2.4.2019