177 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat
Hae menovinkkejä
Vuosi 2021
Kesä

Pispala Folk 2021 Peruttu!

Perumisesta päätettiin "raskaan pohdinnan ja puntaroinnin tuloksena ja pandemian pään noston seurauksena".

Pispalan musiikkiyhdistyksen folkvastaava Katwi Koivisto kertoo, että tapahtuman järjestäminen ei tuntunut vastuulliselta, kun tartuntojen määrä on kasvussa. Myös osa järjestäjistä on joutunut tartuntojen ja karanteenin kurimukseen. Samalla on päätetty myös peruuttaa Lasten Folk tapahtuma Tahmelan huvilalla!

Pispalan musiikkiyhdistyksen hallituksen >> tiedote (fb)

TAHMELAN HUVILA
31.7. Lasten Folk klo 12 - 16. Peruttu!
Ohjelmassa mm. Keppihepparata, ja muuta kivaa ohjattua pihatekemistä.
Muurinpohjalättyjä.
Lasten Kirppari ja lelunvaihtopöytö.
klo 14 TUITTU-TÄTI
klo 15 Lasten BINGO

Lisätietoja >> Tahmelan huvila

21.PISPALA FOLK TAHMELAN RANTA SU 1.8.2021 KLO 12 - 20

VAPAAT VÄYLÄT-LEVYN JULKAISKEIKKA PISPALA FOLKEILLA

Viulusti ja laulaja-lauluntekijä Ilkka Niemi julkaisee uuden albuminsa Vapaat Väylät Pispala Folkeilla.

Moro-lehden haastattelussa (29.7.2021) Ilkka kertoo levyn tyylilajien kirjon olevan laaja. Lattarihenkisen Yöretki ja hyväntuulisen reggaebiisin Valmis sun matkaan lisäksi "levyltä löytyy myös folk-ja kantrityylisiä biisejä ja jopa tarrantellaa". Yhdistävä tekijä on viulu. "Viulu on yhdistävä tekijä, sillä soitin kaikissa biiseissä viulua".

Keikkakokoonpano koostunee pääasiassa pispalalaismuusikoista eli Kylän miehistä. Mukana ovat ainakin kitaristi Kalle Alatalo, perkussionisti Tero Kaario, rumpali Harri Vainionpää, lyömäsoitintaiteilija ja laulaja Gilbert Kuppusami sekä basisti Ville Rauhala.

Viulusti Ilkka Niemi & orkesteri Tahmelan rantalavalla noin klo 13.30.

HERRA HEINÄMÄEN LATO-ORKESTERI JA SIR PUNATAIKA

Vuonna 2000 perustettu Lato-orkesteri esittelee pienelle ja vähän isommallekin folkyleisölle uuden "lapsiystävällisen" hahmon. Pari vuotta sitten herra Heinämäki joutui intiaanikohun keskelle. Sulkapäähinen Punanata ei enään kelvannut Pikku Kakkoselle. Herra Heinämäkeä moitittiin "kulttuurisesta omimisesta". Lastensarja siirrettiin takavasemmalle Ylen Areenasta Elävään arkistoon.

Mutta Lato-orkesteri ei jäänyt nuolisateeseen makaamaan. Yhtye julkaisi kappaleen Maailma muuttuu, pupujussit. Siinä lauletaan: "Nyt on muuttumisen aika, sen tietää Sir Punataika". Muuttumisen olivat hahmottaneet jo Heikki ja Pilke Salo lastenkirjassaan, jossa intiaanihahmo Punanata löytää taikasalkun ja muuttuu taikuri Sir Punataiaksi (AL 29.2.2020).

Herra Heinämäen Lato-orkesteri avaa Pispala Folkit Tahmelan rantalavalla klo 12. Huom! Lasten folkit alkavat jo lauantaina 31.7. klo 12 Tahmelan huvilalla.

VASTAVIRTA
Auki ma - pe 16 - 02 la - su 14 - 02
Heinäkuu mm.
21.7. Pekko Käppi & K:H:H:L. Liput 10 €.
22.7. Joni Ekman & Siivet (21.30), Joku Iiris (20.30).
23.7. Seksihullut, Raw Fox, Liimanarina, Jukka Nissinen Band. Liput 8 €.

Tulossa: Sunnuntaina 1.8. Pispala Folk jatkot mm. The Sailors, Buddha Surfers.

Katso heinäkuun muut keikat >> vastavirta.net

PUB KUJAKOLLI
Auki ma - pe 13 - 02 la - su 12 - 02.
Tiatovisa maanantaisin klo 19.07.

Sunnuntaijamit klo 19 alkaen:
20.6. Kalle Alatalo & Anton Äikäs
4.7. Kalle Alatalo & Joe Vestich
Jamikalenteri
Isäntänä Kalle Alatalo & Houseband & Friends
Seuraa >> kujakolli.fi (fb)
Heinäkuun muut keikat n. klo 21.30 alkaen.

Suomalainen reissupoika - 70

Alatalon Mikolle tuli 70 vuotta täyteen vappuna 2021. Juhlan kunniaksi YLE TV-2 lähetti vappuaattona 30.4.2012 klo 20 lähtien kahden tunnin ohjelman otsikolla Suomalainen reissupoika - 70.

Mukana on arkistopätkiä vuosien varrelta ja myös haastatteluja avainhenkilöiltä, jotka ovat vaikuttaneet laulajan uraan.

Juhlavuoden johdosta julkaistaan myös kolme Alatalo-albumia, jotka ovat CD-tupla Parhaat – 52 suosikkia, Vinyylitupla Parhaat sekä 10 CD:n juhlakokoelma Suomalainen reissupoika, joka sisältää peräti 229 laulua.

Koronan takia peruuntunut Tampere-talon iso 70-vuotissyntymäpäivä­konsertti juhlitaan ensi vuonna. Uusi konserttipäivä on lauantai 19.3.2022.

Mikko & Alatalo Brothers. Harvoin keikkaileva kokoonpano, jossa mukana kaikki Alatalon veljekset. Vasemmalta Eero (laulu), Kalle (kitarat), Jussi (rummut) ja Aaro (basso). Issiaksen Välilevyn julkkarikeikalla lisäksi Selkä, Kala ja Tero.

Blues taivaan portilla

Jaakko Löytty on Suomen eturivin gospelmuusikkoja. Eräässä yhteydessä hän on luonnehtinut itseään "puolipispalalaiseksi". Löytyn suku on nimittäin asunut vanhassa Hyhkyssä 1920-luvulta lähtien. Jaakko taitaa itsekin nykyisin asua yhdessä vaimonsa Kaija Pispan kanssa lähellä sukunsa kotitaloa.

Jaakko Löytty kommentoi kesällä 2020 julkaistua uutta levyään näin:
"Levyn alaotsake on "Pettuleipägospelia näillä viimeisillä kaskimailla". Albumilla kuullaan tummia sävyjä, mutta hyvällä, toivorikkaalla asenteella. Olen nuoresta pitäen kuunnellut blues-musiikkia, mutta nyt vasta vanhempana rohkenin tehdä sitä levyllisen.

Siinä soi suomalaisen vanhenevan miehen sydänääni, ei ainoastaan Amerikan mustien tunnot. Siinä pohditaan elämän rajallisuutta ja omaa olemista, sekä kanssakulkemista lähimmäisten rinnalla. Myös vastuu yhteisestä maailmasta motivoi meitä musisoimaan. Yhdessä soittamisen ilo kuuluu levyltä ja konsertissa myös."

© Asko Parkkonen