Tutustu Kurpitsatalon näytekasvimaahan - Kurpitsaliike 20 vuotta

Kurpitsatalon kesäkahvila auki keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 14 - 18.

Tapahtumia:
Sunnuntaina 1.7. klo 12-17 Avoimet puutarhat Kurpitsatalon kasvimaalla.

Tutustu yhdistyksen näytekasvimaahan puutarhuri Oskari Pikkaraisen ja luonnonvaratuottaja Emma Iso-Eskelin opastamana.

Kurpitsatalolla on kolmen ja puolen aarin näytepuutarhaan, jossa kasvaa sekä monivuotisia että yksivuotisia kasveja. Voit tutustua mm. maanparannuskasveihin, erilaisiin kompostointimahdollisuuksiin sekä kumppanuusviljelyyn.

Kurpitsatalon kasvimaa on aina avoin yleisölle. Kasvimaalla ja Kurpitsatalon pihapiirissä on mahdollista havainnoida puutarhaa ja sen prosesseja läpi kesän. Puutarhakasvatuksen rastirata tarjoaa kuljeskelijoille oppia ja oivalluksia puutarhaviljelystä ja kestävästä ruuantuotannosta.

Infoa kesän tulevista tapahtumista ja muusta toiminnasta >> kurpitsatalo.net

Kurpitsaliike 20 vuotta

Kurpitsaliike järjestäytyi yhdistykseksi kaksikymmentä vuotta sitten 1998. Tavoitteeeksi tuli ylläpitää ja kehittää palstaviljelyharrastuksen edellytyksiä Tampereella ja erityisesti Pispalassa, sekä vaalia Pispalan kulttuurimaisemaa.

Samana vuonna yhdistys vuokrasi kaupungilta toimipaikakseen Isolähteenkatu 2:ssa sijaitsevan tyhjillään olleen vanhan vuokratalon, joka ristittiin Kurpitsataloksi.

Näytekasvimaa

Kurpitsatalo on osoittanut tarpeellisuutensa. Siitä on tullut kiireetön kohtaamispaikka ohikulkijoille, viljelijöille ja vihreästä elämäntavasta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Talolla on näytekasvimaa, johon kaikki ohikulkijat ovat tervetulleita tutustumaan koko kasvukauden ajan. Tavoitteena on lisätä kotimaisten kasvisten ja yrttien tuntemusta ja käyttöä.

Kurpitsatalon tämän kesän puutarhuri ja viljelyvastaava on Oskari Pikkarainen. Biodynaamisesta viljelýstä paljon tietävänä hän on altis keskustelemaan ja tarvittaessa neuvomaan kasvumaahan, laatikkoviljelyyn ja mm. villiyrtteihin liittyvissä kysymyksissä.

Kurpitsaväen elojuhlat vuonna 1997. Tältä pohjalta seuraavana vuonna syntyi Kurpitsaliike ja sen talo.

Kurpitsatalon kesäpalvelut

Perinteinen kevään ja kesän aloitus oli Tahmelan rannan siivoustalkoot. Talkoot järjestettiin lauantaina 5.5. klo 12-15. Talkoomuonitusta oli tarjolla Kurpitsatalolla ja nuotion äärellä Lastenmaalla. Talkoolaisille vapaaliput Rajaportin saunaan.

© Asko Parkkonen