Pispalan kirjastoklubin vieraana Kuopiossa-duo

Pispalan kirjaston Klubi-iltapäivä torstaina 20.1. klo 15-18.
Kolmannessa klubitapahtumassa esiintymässä Samanna-yhtyeen säkenöivä laulaja-lauluntekijä-kosketinsoittaja ANNA PESONEN sekä kahden hyväntuulisen laulaja-instrumentalistin, Anna Jewanderin ja Ilona Rantolan muodostama KUOPIOSSA-duo mainioine käännösiskelmineen. Tietysti tarjolla on myös teetä, kahvia, pikkusyötävää ja Pispalan Kirjaston palvelut.

Talven ja kevään aikana tulossa muun muassa jatkoa yhteiskunnalliselle keskustelusarjalle Pispala 1918.

Sarjan aloitti maanantaina 18.12.2017 tunnettu historioitsija Teemu Keskisarja. Hän on äskettäin julkaissut kirjan nuoresta Mannerheimista nimellä Hulttio sekä muutama vuosi sitten Tietokirja Finlandia-ehdokkaana olleen tutkimuksen Viipuri 1918.

Teemu Keskisarja on myös perehtynyt Tampereen tapahtumiin. Hän vetää  talvella 2018 opaskierroksen Tampereen taistelujen keskeisiin paikkoihin sekä luennoi aiheesta Museokeskus Vapriikissa.

Täpötäysi tupa sai kuulla punnittua mutta lennokasta puhetta sisällissodasta. Sota alkoi Viipurista ja päättyi Viipuriin. Käännekohta oli taistelu Tampereesta. Saarretun kaupungin puolustusta johti harrastelijanäyttelijä Hugo Salmela, sitten seikkailija Verner Lehtimäki. Piiritysjoukkoja valkoinen kenraali, "ryssäupseeri" Mannerheim.

Tulevat tapahtumat ja aukioloajat >> Pispalan kirjasto

Pispalan kirjastoyhdistyksen uuden toimitilan viralliset avajaiset pidettiin 3.11. 2017.
Täystuvallinen kirjastotoiminnan ystäviä osallistui lämminhenkiseen tapahtumaan. Illan aloitti Katwi & Inkoo Duo, jonka jälkeen Pispalan kirjaston väki esitti erilaisia ohjelmanumeroita musiikin ja teatterin keinoin. Avajaiset huipentuivat Tampere Underground Orkesterin esitykseen. Tarjolla oli kahvia, teetä ja kakkuja - läsnä myös gluteeniton vaihtoehto.

Pispalan kirjasto Pispalanvaltien varrella

Kirjastoyhdistyksen toimitila sijaitsee Pispalan Pulterin vieressä ja lähellä Rajaportin saunaa, osoitteessa Pispalanvaltatie 21. Kirjasto aukeaa arkisin (ma-pe) klo 14.

Pispalan kirjasto muutti Tahmelasta Pispalaan kesän 2017 aikana. Vuokrasopimus entisissä tiloissa Tahmelanmutkassa päättyi juhannuksena. Kesä meni muuttopuuhissa ja uuden tilan järjestelyissä.

Uudet tilat ovat huomattavasti pienemmät kuin entiset, joten Pispalan kirjasto-yhdistyksessä on jouduttu miettimään millaisia kirjakokoelmia on mahdollista ylläpitää. Ja ylipäänsä minkälaista kirjasto-ja kulttuuritoimintaa uusi tila mahdollistaa.

Tiloissa on ainakin lainasto-lukutupa, kokoustilat, muutama tietokone, internet ja wifi-yhteydet, monitoimikone tulostukseen ja skannaukseen.

Kannattaa käydä tutustumassa !

Pispalan kirjasto on toiminut 20 vuotta

Pispalan kirjastoyhdistys juhli kirjaston 20-vuotistoimintaa Tahmelan kirjastotalolla Pispalan karnevaalien yhteydessä 21.5.2017. Juhlapuhujana oli kirjastoyhdistyksen perustaja ja alkuaikojen kirjastoaktiivi, kirjailija Vuokko Tolonen.

Yhdistyksen ensimmäinen toimitila avattiin Ahjolan pieneen takahuoneeseen vuonna 1997. Vuokko Tolonen kertaili tapahtumaan johtaneita vaiheita, muun muassa kiirastorstain 1992 kunnallisen kirjaston lakkauttamisesta seuranneesta surukulkueesta ja hautajaisista sekä kirjastoyhdistyksen perustamisesta.

Pispalan kirjastoyhdistys perustettiin vuonna 1995 Pispalan Pulterissa. Perustamisasiakirja laadittiin superpihvin tilauslomakkeen kääntöpuolella. Silloin vielä kääntöpuolella oli tyhjää, valkoista tilaa. Nykyään siinä on englanninkielinen esittelyteksti.

Perustamisasiakirjassa julistetaan että "yhdistyksen tarkoitus on edistää korkean yhteiskuntamoraalin etsijöiden VAPAITA PYRKIMYKSIÄ".

Kesällä 2017 kirjastoyhdistys siis tavallaan palaa syntysijoilleen, lähelle Pispalan Pulteria.

Kansalaistoimijoiden kirjastot

Pispalan kirjasto ei ole suinkaan ainutlaatuinen tapaus. Yhdistyspohjaista tai yksityishenkilöiden perustamaa kirjastotoimintaa on ja on ollut ympäri Suomea.

Ensimmäisiä taitavat olla jo 1900-luvun alussa työväentalojen yhteyteen perustetut, kirjalahjoituksiin perustuvat lukutuvat. Pispalan työväentalolla oli jopa erityinen kirjastonhoitaja, näytelmäkirjailija Toivo Kari, myös Tahmelan työväentalolla oli pieni lukutupa.

Aihetta ei olla tosin juurikaan selvitelty. Löytyy kuitenkin ainakin yksi tutkimus, jossa kansalaistoimijoiden kirjastoja on tarkasteltu sinällään, osana Suomen kirjastolaitoksen syntyä ja osana ns. kolmannen sektorin järjestö- ja vapaehtoistoimintaa.

Riikka Säärelän tutkimusmatkan kohteena on neljä kansalaiskirjastoa: Porin Pormestarinluodon ja Väinölän kirjatuvat, Kauhavalainen Kankaan kamarikirjasto sekä tamperelainen Pispalan kirjastotalo. 

Vertaileva selvitys tuo esiin sekä yhteisiä (esim. kunnallisen lähikirjaston lakkauttaminen) että paikallisesti erityisiä tekijöita, kokemuksia ja ratkaisumalleja.

Johtopäätöksissä pohditaan, että vaikka toiminnan lähtökohdat ovat usein vaatimattomat, niin missä määrin kansalaistoimijoiden kirjastot ovat päässeet lähelle unelmaa kirjastosta kansalaisten yhteisenä olohuoneena.

Tutustu Riikka Säärelän tutkimukseen (2011) >> Kansalaistoimijoiden kirjastot (pdf).

Kuvissa Pispalan kirjastoyhdistyksen perustaja, kirjailija Vuokko Tolonen, ote kirjastoyhdistyksen perustavan kokouksen pöytäkirjasta sekä uuden kirjaston sijainti Pispalan valtatien varrella.

Pub Kujakollissa Arktinen ilta - eräopas Raine Kallio tarinoi Huippuvuorista

Keikat pääsääntöisesti lauantaisin klo 22 alkaen (ellei toisin ilmoiteta).

Tammikuu:
06.01. Pepe Ahlqvist & Lauri Kannas
07.01. Jamit klo 17:00
12.01. Musaa Mäeltä-klubi klo 20:00
Lavalla Vagabond sekä Feeding The Insanity.
13.01. Kormus
Pispalalaisorkesterin Kormus-show neljän vuoden ja 400 keikan kokemuksella!
19.01. Arktinen ilta klo 18:00
Eräopas Raine Kallio: Tarinoita Huippuvuorilta.
20.01. Lataus, Päättömät
27.01. Limostsik

Muista myös tietovisat. Keskiviikkoisin joukkuekisa klo 19.07, lauantaisin persoonallinen huutovisa klo 15.

Lisätietoja löytyy Kujakollien verkkosivuilta ja erityisesti facebookista.
Pub Kujakolli
Kollit facebookissa

Pub Kujakolli 25 vuotta

Pub Kujakolli sai anniskeluoikeudet neljännesvuosisata sitten 2.11.1992. Alussa B-oikeuksin, vuonna 2007 Kolli kohosi A-luokkaan. Syystäkin oli aihetta juhlaan!

Juhlissa perjantaina 3.11. esitettiin vanhojen kolliveteraanien iloksi ja uusien äimisteltäväksi videotallenne vuoden 1997 Pispalan karnevaaleilta. Silloin karnevaalien musiikillinen päätapahtuma oli Pispankadulla. 20-vuotta nuorempina videolla nähtiin muun muassa Hauliveljet, Heikki Salo, Dave Lindholm, Marjo Minkkinen ja Orastavat Seitikit sekä paikallisesti maineikas Rubliners-orkesteri Pub Kujakollin sisätiloissa.

1990-luvulla Pubia veti Pirkko Salosaari miehensä Joken kanssa. Juhlassa esitetty ainutlaatuinen videotallenne oli aikoinaan Pirkon tilaama ja esitettiin nyt ensimmäisen kerran julkisesti.

2000-luvun alkupuolella pubiemäntänä ja isäntänä toimivat Tuula ja Puro. Uusin vaihe alkoi vuonna 2007. Pubia lajennettiin, saatiin A-oikeudet ja savuttomuus. Omistajapohja laajeni alkujaan kahdeksaan henkilöön, joista kenellekään pubivetäminen ei ole varsinainen ammatti ja elinkeino. Käytännön hommista huolehtii palkattu henkilökunta.

Kujakollin vaiheet näkyy myös Kollilogossa, joka nykyään virnuilee entistä tanakammin.

Kujakolli Tahmelan Liikekeskukseen

Vuonna 1984 Pispalalainen-lehti kysyi millaisia liikkeitä Tahmelaan? Huolta nimittäin herätti pitkin vuotta vakuuttanut huhu suunnitteilla olevasta supermaketista, mannermaisesta halpahallista. Miten käy muille Pispalan lähikaupoille?

1980-luvun puolivälin jälkeen Tahmelan Liikekeskus valmistui. Pääurakoitsijana toimi Ahti OY. Ensimmäisenä tiloihin muutti Tahmelanmutkassa sijainnut K-Mutka (Tahmelan Valinta). Alkujaan paikassa oli toiminut vuodesta 1962 lähtien Pirisen kauppa. "Palvelumahdollisuudet paranevat ratkaisevasti. Uusia tuotevalikoimia tarjoavat kala-ja juustotiskit sekä laajennetut pakastetilat. Uutta tulee olemaan myös videokasettivuokraus", toteaa kauppias Rauno Poikolainen Pispalalainen-lehdessä.

Näin Tahmelakin alkoi hiljalleen modernisoitua. Etenkin kun hieman myöhemmin tiloihin ilmaantui selkeää ysärimuotia esittelevä kampaamo Kaunotar ja Kulkuri ja niin, tietysti Pub Kujakolli.

Mainosleikkeet Pispalalainen-lehtien numeroista vuosilta 1988 - 1994.

Kyläraitilta Liikekeskukseen

Tahmelan keskustaa 1960-luvun alussa. Nykyisen Tahmelan Liikekeskuksen paikalla oli tilaa yllin kyllin, kulmauksessa oli Lyytin (Lydia Pyöriä) kioski. Lähinnä Lehdon kauppa ja pellot. Tahmelakadun mutkan kulmauksessa vasemmalla Grönlundin maalaamo, nykyinen Hirvitalo. 1960-luvun alussa toisella puolella vastapäätä ei ollut vielä Pirisen kauppaa/K-Mutka (1962), myöhemmin tiloissa toimivat pienoismalli-liike 1990-luvulla ja 2000-luvulla Pispalan kirjastotalo. Kyläraitti oli hiljainen ja rauhallinen pitkälle 1980-luvulle.

Legendaarinen Lyytin Kioski eli Lyytin "synagooga" oli suosittu viihdekeskus, jonne Pispalan äijät kokoontuivat (oma muki ja sokeri mukaan).

Pub Kujakolli 2005.

Jiipee Villasen vetämä tietovisa käynnissä. Sisätilat hieman erilaiset kuin nykyään. Vakioporukkakin näyttää nuoremmalta.

Pub Kujakollin nykymenoa - Oktooperit

Kolme päivää tanakkaa menoa viikonloppuna 6.-8.10.2017

Tahmelan Pub Kujakollin hyvin paikallinen versio hieman isommasta Oktoberfestistä. Livemusiikkia joka päivä, saksalaisia erikoisoluita suoraan Munchenistä, Repan terassigrillista makkaraa, bratwurstia, hapankaalia. Perjantaina lavalla Katwi & Inkoo. Lauantain tapahtumat aloitti Flamman tulishow. Jaakko Laitinen&Väärä Raha-trio pisti täpötötäyden tuvan liikkeelle. Festarin päätti sunnuntaiset Oktojamit Kalle Alatalon johdolla.

Pispalan asemakaava - esittely- ja keskustelutilaisuus Haulitehtaalla

Keskiviikkona 17.1.2018 klo 17.30 - 20.00. Esittelyssä ja käsittelyssä kaavan II-vaiheen aineistot. Kyseessä ovat kaavat nrot 8309 ja 8310. Kaava-aineistot nähtävillä 8.2.2018 asti.

Pispalan asemakaavan uudistamistyössä ei tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Työ näet alkoi jo kymmenen vuotta sitten. Taistelu Pispalasta, kuten Aamulehti marraskuussa 2007 otsikoi, aloitettiin mittavilla asukaskonfrensseilla Pispalan Pamaus (2008) ja Pispalan Palapeli (2009).

Niissä koottiin kymmenkunta työryhmää ja perustettiin asukasosallistumisen tueksi erityinen KaOs-hanke. Hankkeen avulla syntyi lukuisia ehdotuksia ja näkemyksiä siitä mitä kaavauudistukselta halutaan ja toivotaan. Vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia - Pispalan kehityskuva tai visio (2010). Vision on tarkoitus olla viranomaistyön pohjana.

Sittemmin uudistustyötä on jatkettu viranomaisvoimin, arkisena puurtamisena, kaavamääräyksiä hioen, osallisia kuullen, vaiheittain, kaksi kaava-aluetta kerrallaan.

Vihdoin maaliskuussa 2017 ensimmäisen vaiheen kaksi kaava-aluetta (kartassa  nrot 8256 ja 8257) tulivat voimaan 13.3.2017. Samalla rakennuskielto on rauennut voimaan tulleiden kaavojen alueilla. Muutos koski 223 tonttia.

Taistelu Pispalasta (I-vaihe). Vaatimaton kuulutus AL:ssä 15.3.2017

II-vaiheessa noudatetaan I-vaiheen hyväksyttyjä periatteita

Nyt ollaan siis toisessa vaiheessa. Tämä vaihe kattaa alueet Pispalan valtatien varrella ja Ala-Pispalassa. Allaolevassa kartassa nrot 8309 ja 8310.

Nähtävillä olevat luonnokset on laadittu noudattaen ensimmäisten kaavojen myötä määriteltyjä, yhdyskuntalautakunnan hyväksymiä periaatteita vanhojen rakennusten suojelun, rakennusoikeuden määrän ja rakentamisen ohjauksen suhteen

Yhteensä noin 135 rakennukselle tulee luonnoksen mukaan suojelumerkintöjä. Suojeltavia rakennuksia saa käyttää normaalisti, suojelumääräykset eivät kohdistu rakennuksen sisätiloihin. Pihapiiri- ja arvoaluemerkinnät osoittavat arvokkaat kokonaisuudet. Niitä luonnoksissa on yhteensä 43.

III-vaihe alkanee vielä tämän vuoden puolella

Uudistuksen kolmasvaihe, eli pääasiassa Tahmela, alkaa sitten kun toinen vaihe on saatu päätökseen. Toisen vaiheen ehdotukset tullee yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn toukokuussa 2018. Näillä näkymin siis, esimerkiksi Tahmelan kasvimaita, Hirvitalon tonttia ja viereistä puistoa koskevat kaavamuutokset tulisivat esille vielä tämän vuoden puolella.

Pispalan kaavamuutoksen tavoitteena on edelleen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan miljöön säilyttäminen. "Kaavamuutoksella otetaan hallintaan viime vuosikymmenten villiä rakentamistapaa, joka on tuhonnut alkuperäisiä arvoja", sanoo arkkitehti Minna Kiviluoto Aamulehdessä (26.2.2017).

Nyt käsittelyssä olevan II-vaiheen tarkistetut osallistumis- ja arviointisuunnitelmat sekä koko valmisteluaineisto löytyy >> kaupungin kaavasivuston Pispala-osion alta

TaHve Futsalissa lohkokärkeen

Tahmelan Vesa aloitti kevätkauden Futsalissa terävästi voittamalla toisen puoliajan maaleilla FC Kangasalan peräti 10-1 (1-1). Samalla Tahve nousi lohkonsa kärkeen.

Sunnuntaina 21.1. pelataan nousun kannalta tärkeä ottelu. Vastaan asettuu nimittäin pahin vastustaja Lave. Ensimmäisellä kierroksella Tahve hävisi Lavelle 3-2. Tappio onkin toistaiseksi ainut. Ottelu pelataan 21.1. klo 15.15 alkaen Kauppi Sports Centerissä.

Tahmelan Vesa vs. Pispalan Pallo-79

Tahmelan Vesa ja Pispalan Pallo-79 pelaavat samassa Futsalin vitoslohkossa. Kiihkeä "paikallisottelu" pelattiin torstaina 7.1. klo 18.15 Kaupissa.

Ottelu päättyi Tahmelan Vesan 5-2 voittoon. Vielä puoliajalla Pispalan-Pallo oli johdossa 2-0. Tahven kiri lähti Mohamed Koroman jalasta heti toisen puoliajan alussa, Tapio Castren tasoitti kahteen kahteen ja voittomaalin taituroi Mikko Heiskanen 33 minuutilla. Loppulukemat kaunistelivat Teppo Valtanen ja Marko Kyröläinen.

Joukkueista vähemmän tunnettu PiPo-79 eli Pispalan Pallo-79 on perustettu Pispalassa vuonna 1979 jalkapalloilun erikoisseuraksi. Ilmeisesti juuri sen takia, että haluttiin pelata vain nimenomaan jalkapalloa, eikä toimia yleisseurassa, jollaisia Tahmelan Vesa ja Pispalan Tarmo tuolloin olivat. Perustamiseen tosin saattaa olla muitakin syitä.

Tahmelan Vesan ottelut jatkuvat 13.1. Silloin alkaa kevätkauden eli toisen kierroksen ottelu Kangasalan Pitkäjärvellä FC Kangasalaa vastaan. Ensimmäinen ottelu oli päättynyt Tahven 6-3 voittoon. Sarjassa Tahve on tällä hetkellä toisena.

Tahven taivalta Futsalissa voi seurata >> Palloliiton tulospalvelussa.

FUTSAL Tahven lajivalikoimaan syksyllä 2017

Syksyllä Tahve otti myös jalkapalloilun pikkuserkun Futsalin lajivalikoimaansa. Futsalia pelataan kuin jalkapalloa, siis jaloilla, mutta pelinä se on kuitenkin nopeampi ja teknisestikin hieman erilainen. Pallo on pehmeä ja pelijalkineet sisätiloihin sopivat. Kentällä on viisi pelaajaa ja maalivahti. Vaihdot voi tapahtua ns. lennosta.

Tahve pelaa Vitosdivarissa ja ottelut alkoivat lauantaina 4.11.2017 Ylöjärvellä FC Kangasalaa vastaan. Lohkon joukkueet ovat APA, FC Kangasala, LaVe, PiPo-79, TahVe, Tuisku, Valo/2, Ylöjärven Ilves/2.

Tahven ns. kotiottelut ovat syyskaudella pääosin Ylöjärven Liikuntakeskuksessa ja kevätkaudella Kaupin uudessa Sports Centerissä.

Tahven joukueessa pelaavat muun muasssa Tapio Castren, Kai Käpylä, Mohamed Koroma, Kimmo Riepponen, Marko Kyröläinen, Mikko Heiskanen, Teppo Valtanen, Toni Lehtikangas, Aksu Karima, Juho Halinen, Niko Rautiainen, Petri Björnholm.

Futsal Vitonen sarjatilanne 9.1.2018

Tulevat ottelut:
13.01 klo 13.00 Kangasala - Tahve Kangasala Pitkäjärvi 1-10 (1-1)
21.01 klo 15.15 Tahve - Lave Kauppi Sports Center
05.02 klo 19.30 Tuisku - Tahve Orivesi LH
11.02 klo 18.45 Tahve - Apa Kauppi Sports Center
18.02 klo 19.00 Valo/2 - Tahve Mänttä LH
04.03 klo 18.30 Tahve - Ylöjärven Ilves/2 Kauppi Sports Center
11.03 klo 18.45 Tahve - Pipo-79 Kauppi Sport Center
Syyskauden ottelutulokset:

04.11. Tahve -  FC Kangasala 6 - 3 (2-0).
11.11. Lave-Tahve 3 - 2 (3 - 2).
18.11. TahVe - Tuisku 8 - 7 (5-5)
09.12. TahVe - Valo/2 10 - 4 (6-3)
14.12. APA - TahVe 4 - 5 (1-1)
16.12. Ylöjärven Ilves/2 - Tahve 7 - 11 (3-4)
07.01. PiPo-79 - Tahve 2-5 (2-0)

Tahve jalkapalloilun edustusjoukkue pelasi kesällä varsin talvisissa olosuhteissa. Osin sama porukka jatkaa talven Futsalin parissa ja varmasti huomattavasti lämpimimmissä mutta myös hikisimmissä tiloissa.

Tahven jalkapallokausi Kutosdivarissa oli kaksijakoinen

Tahmelan Vesan edustusjoukkue pelasi kesän 2017 Suomen Palloliiton sarjoissa kutostasolla. Kutosessa oli lohkoja kaksi. Kummassakin kaksitoista joukkuetta. Kaksinkertaisessa sarjassa otteluita tuli 22 / joukkue.

Tahven taival oli kaksijakoinen. Kevät kaudella joukkue pelasi hyvin. Tahven ainoa tappio tuli ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa IPAa vastaan Iittalassa niukasti 1-2. Tahve oli vielä nousutaistelussa mukana.

Syyskausi menikin sitten heikommin, vaikka Tahve aloitti heinä-elokuun taitteen voitoilla. Elokuun lopun kolmen ottelun tappioputki notkautti niin että nousu Vitosdivariin karkasi. Tahven sijoitus lohkossa oli lopulta neljäs (12-4-6; maalisuhde 70-49). Lohkon voitti FC Kangasala, joka siis nousi suoraan ylemmälle tasolle.

SALIBANDYKAUSI - miehet, nelosdivari, lohko 15 (M4D-15)

Viime kauden Suomen Cupin haastajafinaalin mestarit kannattajineen. Osin sama porukka jatkaa pelejä salibandyn Tampereen piirin Nelosdivarissa kaudella 2017-18.

Tahmelan Vesa aloitti Salibandykauden nelosdivarissa kohtuullisesti, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Sen sijaan Suomen Cupissa tuli putoaminen jatkosta jo toisella kierroksella.

Viimekaudella (2016-17) TahVe voitti Vitosen lohkonsa ja nousi suoraan ylemmälle tasolle. Sarjassa pelattiin 18 ottelua joista Tahve voitti 14 ja hävisi 4.

Pykälää ylempänä, nelosdivarissa pelit alkoivat 7.10. ottelulla Tampereen Koovee II vastaan, jonka Tahve voitti 3-2. Päivän toisessa pelissä Tahve hävisi Warriorsille 5-9. Seuraavat ottelut pelattiin 28.10. Siinäkin Tahve voitti ensimmäisen ottelunsa HLJ:tä vastaan 10-6, mutta hävisi toisen PäLu:lle 8-10.

Salibandyssä divaritasolla otteluita pelataan siis muutaman viikon välein, kaksi peliä samana päivänä tahdilla.

Tulevat ottelut tammikuussa. Paikka Spiral-halli Tampere.
13.1. klo 10.00 TahVe-HuHu
          klo 19.00 TahVe-Warriors
27.1. klo 12.00 Koovee II-TahVe
          klo 14.00 TahVe-HLJ

Kaksinkertaisen sarja toinen kierros alkaa 13.1.2018 ottelulla Warriorsia vastaan. Ensimmäisen kierroksen ottelun Tahve oli hävinnyt 5-9.

Tahven taivalta voi seurata >> Salibandy.fi tulospalvelussa.

Tilanne 29.12.2017 ja ottelutulokset

Suomen Cupissa tie katkesi jo toisella kierroksella

Viimekauden ehdoton pelillinen huipentuma oli Suomen Cupin haastajafinaalin voitto. 21.1.2017 pelatussa ottelussa Tahve päihitti helsinkiläisen SBS Botnian selkein numeroin 7-2. Voiton takeena olivat Tampereen Classicin veteraanit, pelintekijä Vellu Koivunen ja maalivahti Pekka Nieminen.

Haastajafinaalissa kohtasivat Suomen cupissa pisimmälle päässeet aladivisioona-joukkueet. Vitosdivarissa pelanut Vesa ylsi peräti neljännelle kierrokselle asti. Vastustaja, nelosdivarissa pelaava Botnia kolmannelle kierrokselle.

Haastajatasolla Tahve on siis Cupin puolustava mestari. Ottelut alkoivat elokuussa 2017 ja Tahven kannalta ratkaisevat ottelut käytiin toisella kierroksella Turussa syyskuussa (9.9.2017).

Turussa pelatuissa otteluissa Tahve kärsi jatkoaikatappion Hirvensalolle, voitti Showtimen ja ratkaisevassa ottelussa hävisi Ruoskalle selkeästi 3-10. Yhdellä voitolla karsintalohkosta ei päässyt jatkoon.

Tulossa maaliskuussa: REISKA HÖNTSYN MM-kisat

Reiska Höntsyjen MM-hopeajoukkue 2017

Maaliskuussa 2017 pelattiin perinteinen Reiska Höntsyn MM-kisat - Niämelä Memorial - Koulukadun tekojäällä. Tahmelan Vesan höntsyporukka ylti toisen kerran peräkkäin loppuotteluun saakka.

Tälläkin kertaa vastustaja oli vahvempi. Nuorempi ja liikkuvampi joukkue HUOM! voitti selkeästi lukemin 5-0. Naisissa mestaruuden uusi Hockey Catsit.

MM-kisat pelattaneen jälleen maaliskuussa. Joko nyt on Tahven vuoro!

Tulossa toukokuussa: PISPALAN KARNEVAALIT - Pulterrieri vs. Vastapallo

Kältsy ja karnevaalipokaali

Kevään 2017 karnevaaliottelussa koettiin yllätys. Pulterin ravintolapäällikkö Kältsyn manageroima futisporukka Pulterrieri yllätti Kujakollit karnevaalien perinteisessä jalkapallo-ottelussa luvuin 3-2.

Pääasiassa Tahmelan Vesan pelaajista koostuva Kujakollit on hallinnut vuosia keskinäisiä otteluita ja Pulteri-pokaali on pysynyt tiukasti Pub Kujakollissa.

Nyt siis pokaalia voi käydä ihailemassa Pulterissa. Pokaali löytyy ravintolatiskin ylähyllyltä, Gerth Vader-maskin vierestä.

Kevään 2018 Karnevaalipelissä pokaalin sijoituspaikan ratkaisevat mestaruutta puolustava Pulterrieri ja haastaja, Vastavirran futisporukka Vastapallo.

Pulterrierit ja haastaja Vastapallo

© Asko Parkkonen