Uutiset

13-02-2017

Eteläpuiston kehittäminen kaupunkilaisten olohuoneeksi


Miltä tuntuisi kävellä kauniissa rantamaisemassa aina kaupungin keskustaan saakka. Istahtaa välillä ihailemaan auringon säteiden leikkiä järven pinnalla ennen saapumista kaupungin hulinaan.
Tämä unenomainen mahdollisuus on jo olemassa Pispalan ja Pyynikin kautta Eteläpuistoon, mistä keskikaupunki aukeaa omine mahdollisuuksineen.

Valitettavasti tätä ainutlaatuista viher- ja puistoaluetta ollaan lujalla kouralla rikkomassa Eteläpuiston massiivisilla rakentamissuunnitelmilla.

Tosiasia on, että aluetta on hyvä kehittää. Kysymys kuuluu, mihin suuntaan? Esimerkiksi Maisemasuunnittelu Hemgård on laatinut oivan suunnitelman alueen kehittämiseksi. Siinä alueella sallitaan täydennysrakentaminen, mutta rannan puitoalue säilytetään entisellään viher- ja puistoalueena toiminallisuutta kehittäen.

Mikäli edetään suunnitellun ja supertehokkaan Seelake-suunnitelman mukaisest, tulee alueeta öky-slummimainen, tehorakennettu korttelialue rajaten kaupunkilaisten alueen käyttömahdollisuuksia. Pienen pieni viherkaistale rannassa ei palvele tamperelaisia keskustan asukkaita ja muita käyttäjiä kuten esim. Hemgårdin suunnitelma antaisi siihen mahdollisuuden.

Huolestuttavaa on myös tuhansien uusien asukkaiden mukanaan tuomat liikenneongelmat ahtailla kaduilla, puhumattakaan rakennusaikaisesta tilanteesta. Miten aiotaan hoitaa rakennusaikana alueella esim. jalan ja polkupyörillä liikkuminen turvallisesti maansiirto- ja muiden raskaiden rakennustyökoneiden keskellä? Samalla kasvaa keskustanalueen melu- ja päästöongelmat.

Kyllä C.L.Engelkin kääntyisi haudassaan, jos olisi näkemässä hahmottelemansa viher- ja puistoalueensa täyttä tuhoamista. Rakennetaan Eteläpuistosta viihtyisä tamperelaisten olohuone.